DAG 7 - Avsätt tid för dig själv


Idag är det dag 7/30 dagars utmaning att vässa dina mentala superkrafter. Det är utmaningen för dig som vill skapa ett framgångsrikt liv. Vill du veta mer om denna utmaning? Läs här!


Vem är den viktigaste personen i ditt liv?

Vem är den enda personen som kommer vara med dig för resten av ditt liv?

Svaret är enkelt: Du. Bara du.


Du är den viktigaste personen i ditt liv. Om du inte tar hand om dig själv, om du är inte lycklig, då kan du inte göra andra lyckliga och få andra att må bra. När vi är lyckliga vi ge tillåtelse till andra runt oss vara lyckliga.

Se video om att avsätta tid för sig själv här!

Ibland är vi så upptagen av saker och ting att vi inte tar ordentlig hand om oss själva. Att tänka på sig själv först och sätta sig själv främst på din lista kanske verkar själviskt. Men det är det inte. Vi ska se till att få egentid. Visste du att en väldig hög grundspänning kan ge dig kortare stubin?

Att du mycket lättare överreagerar och skapar onödiga gräl hemma eller på jobbet?

Vill du veta mer om 30 dagars utmaning? Läs här!


Om vi istället skulle träna på att sänka grundspänningen i våra liv, jobba mentalt och se till att vår hjärna är i balans med oss själva, så skulle kanske färre onödiga bråk och stressituationer uppstå.

Nu ska du planera tid för att tänka på dig själv. Du kommer undersöka dina tankar, dina känslor och göra saker för dig själv.


Idag kommer du göra en av de viktigaste investeringarna som du kan göra. Du kommer att investera i dig själv, i din hälsa, i dina behov och i ditt välmående.


Hur låter det? Se video om att avsätta tid för sig själv här!

Vad är det vi behöver träna på för att hitta balansen igen? Det vi ofta glömmer bort när vi blir äldre är att ta hand om oss själva först. Det är så viktigt. För det är bara när vi kan ta hand om oss själva först som vi kan ta hand om andra.

Vill du veta mer om 30 dagars utmaning? Läs här!

Dagens övning: Idag ska du planera in egentid. Varje dag ska du planera in något som du ska göra bara för dig själv. Det kan var vad som helst. Något lätt, något stort, något litet, något komplicerat. Du väljer vad. Men kom ihåg att det ska vara bara för dig. Berätta för andra att du ska ta din stund. att den här stunden bara är för dig. Se till att ingen stör dig och förklara gärna för de runt i kring dig att det här är viktigt för dig. Förklara att det handlar om att du ska kunna vara mer avslappnad. Och att när du är avslappnad så kommer du att bli lugnare, piggare och öppnare för intryck.


Kom ihåg att den här tiden är bara för dig,

Det är viktigt att du gör det här 20 minuter varje dag. Inte två timmar tre gånger per vecka, utan 20 min varje dag.Vill du veta mer om 30 dagars utmaning? Läs här!

Förslag för stunder för dig själv: Ta en fika Handla något bara åt dig Gör en ansiktsbehandling Titta på din favorit tv-serie Ta en promenad Meditera en stund Skriv dagbok eller tacksamhetsbok Tvätta av bilen Planera något roligt Sortera garderoben Ta ett varmt bad Använd din fantasi för att tänka ut hur du ska använda dina 20 minuter. Det spelar ingen roll vad du gör. Det viktiga är att du gör det. Kom ihåg: Det här är din tid som kommer att ge dig energi att kunna vara där för alla andra.


Efter dagen kan du sätta dig ner och reflektera och göra enkla observationer:

Observationer - Dagbok

Hur kändes det innan?

Vilka tankar hade du innan du började övningen?

Ville du göra övningen?

Fanns det något motstånd? Om ja, varför, vilka tankar har du om det?

Vilka tankar hade du under tiden du gjorde övningen?

Vilka känslor fanns när du gjorde övningen?

Hur kändes det efteråt, under hela dagen efter?

Vilka tankar snurrade i huvudet på dig under dagen?


Läs mer om dag 6 - Skrytdag


Lycka till med att avsätta tid för dig själv.Vill du köra 30 dagars utmaning? Utmaningen är för dig som: SOM VILL Frigöra ditt sinne av allt gammalt som lastar och inte servar dig. SOM VILL Lära dig vara framgångsrik och lycklig i alla områden i ditt liv. SOM VILL Ta bort det som hindrar dig från att koncentrera dig på dina viktiga mål.Är du redo för att undersöka dina tankar, få en helt fantastisk helhetsupplevelse och göra förändring i ditt liv? Kom ihåg ingeting förändras om ingeting görs. Vill du veta mer om 30 dagars utmaning? Läs här!