DAG 13 - Hemligheten bakom meditationen

Behöver ditt snurrande huvud vila lite?

Känns det mycket jobbigt just nu och du känner att ditt huvud är fullt med saker som inte behöver vara där?

Se videon om dagens tema här!


Idag är det dag 13 av 30-dagars utmaning för att vässa dina mentala superkrafter. Det är utmaningen för dig som vill skapa ett framgångsrikt liv med glädje, balans och lycka.

Vill du veta mer om denna utmaning? Läs här!Visste du att när du saktar ner och återkopplar med din kropp kan det hjälpa dig att minska stressen och få dig att leva i nuet?


Mindfullness är ett bra sätt att göra detta på. Skapa känslor av nuet. Tex tänk dig bara att testa gå barfota i gräset och fokusera på marken och njut av känslan av vattendroppar mot din hud när du duschar, tänk på hur varje del av dig känns levande.

Det bästa sättet för dig är att återkoppla med din kropp som kommer hjälpa dig att verkligen njuta av livet och allt livet har att erbjuda.


Vill du veta mer om denna utmaning? Läs här!


Tänk på följande fakta för att förbereda dig på lämpligt sätt för din meditations träning. Många år har jag själv varit en person som inte tyckte om meditation. Jag tyckte att det inte fungerar för mig. Att jag inte kan meditera. Sedan har jag lärt mig intressanta hemligheter bakom meditation och jag har förändrat min syn på meditation.

Se videon om dagens tema här!


1. För det första behöver vi förstå att effektiv meditation inte tar enorma tidsblock. Du behöver inte meditera i en timme i sträck eller en timme totalt varje dag för att du ska kunna dra nytta av meditation. I själva verket enligt många undersökningar räcker 10-20 minuter gott.


2. För det andra behöver vi inte tro att det fungerar. Låt mig upprepa det; du behöver inte tro att det fungerar. Gå bara igenom processen och känn att det gör förändringar. Det är det som har förändrats hos mig när jag började praktisera den här tanken. Jag trodde att de inte fungerar för mig att jag inte kan meditera men när jag slutade tänka på att jag inte kan och bara gjorde det, då funkade det.


För att det ska fungera handlar meditation om att uppleva, så bara gå igenom processen, upplev den för dig själv och allt annat kommer att falla på plats.


3. För det tredje behöver vi inte göra några ansträngningar. Du måste bara gå igenom processen och du kommer se hur enkelt det är.

Engagera dig för det och se fram emot din tidsram för meditationsmål på 10 till 20 minuter. Det är viktigt att se till att du gör det dagligen. Det är bättre att vara konsekvent snarare än att lägga in en enorm tid, men bara göra det en gång och sedan sluta.Vill du veta mer om denna utmaning? Läs här!

Dagens övning:

Hitta tid för din meditation, avslappning. Du kan sitta, ligga, tom gå någonstans där du kan bara vara. Min rekommendation för er som börjar med meditation, ta bort mycket störningar i början. Senare när ni blir vana, klarar ni utan problem också störningar runt er.


Kom ihåg:

Efter dagen sätt dig ner och reflektera över övningen:

Hur kändes det innan?

Vilka tankar hade du innan du började övningen?

Ville du göra övningen?

Fanns det något motstånd? Om ja, varför, vilka tankar stödjer detta?

Vilka tankar hade du under tiden du gjorde uppgifterna?

Vilka känslor hade du under och efter övningen?

Hur kändes det efteråt, under hela dagen?

Vilka tankar snurrade i huvudet på dig under dagen?


Läs mer om dag 12 - Din bucketlist

Vill du köra 30 dagars utmaning?

Utmaningen är för dig som:

SOM VILL Frigöra ditt sinne av allt gammalt som lastar och inte servar dig.

SOM VILL Lära dig vara framgångsrik och lycklig i alla områden i ditt liv.

SOM VILL Ta bort det som hindrar dig från att koncentrera dig på dina viktiga mål.Är du redo för att undersöka dina tankar, få en helt fantastisk helhetsupplevelse och göra förändring i ditt liv?

Kom ihåg ingeting förändras om ingeting görs.

Vill du veta mer om kursen? Läs här!