DAG 20 - Positivt tänkande: bra eller dåligt?

Som du vet handlar det här programmet om positivt tänkande som livsstil, ett sätt att tänka om livet.


Visste du att det genom forskning är bevisat att "Positivt tänkande" alltid är bra för ditt sinne, din energi, din hälsa och för ditt liv?

Se video om dagens tema här


Idag är det dag 20 av 30 dagar att vässa dina mentala superkrafter som hjälper dig att minska stress genom fungera och må bättre.


Vill du veta mer om kursen? Läs här!


Låt oss nu praktisera positivt tänkande i livet och använda det ännu oftare så att det blir en del av ditt liv.


Idag ska vi ha den mest positiva dagen i ditt liv. Inte den lättaste dagen men jag vet att du kommer klara det utmärkt och det blir lätt som en plätt.


Kom ihåg att det inte är lätt att tänka positivt, i början kan det faktiskt vara jobbigt men i slut ändan kommer du se massa belöningar och fördelar för dig och dina nära kära.


Hur du mår bestämmer hur din dag kommer vara. Mår du bra kommer du ha en bra dag. Mår du dåligt, har du vaknat på fel sida av sängen, så kommer det påverka dig hela dagen på ett negativt sätt om du inte gör något med ditt tillstånd under dagen. Du är den som styr ditt liv. Ingen kan göra dig lycklig ingen kan göra dig glad om du inte tillåter det. Det är du som bestämmer.


Vill du veta mer om kursen? Läs här!


Idag kommer du träna din positiva inställning som innebär en stor ansträngning. Träning av ditt nya positiva sätt kommer så småningom förändra mycket i ditt liv. Du kommer minska negativiteten i ditt liv. Negativ inställning hindrar dig från mycket i ditt liv som tex från att försöka göra små enkla uppgifter och kan ta bort din entusiasm.


Världen lär oss tyvärr tänka negativt. Vi uppmuntras faktiskt till att vara cyniska och skeptiska. Ofta tänker vi att människor runt oss har en hemlig plan som går ut på att de är ute efter något hela tiden. Tex om någon ringer till oss eller frågar oss om någonting, många av oss tänker vad står bakom frågan eller handlingen. Vad vill de egentligen?


Tyvärr matas vi med negativitet hela tiden. Tänk bara på nyheter som vi ser varje dag på tv. De sprider rädslor, negativitet och oro. Vår hjärna vill skydda oss mot fara, mot något nytt, därför letar vi efter vad vi bör undvika. Men vi behöver balansera vad vi tar in.Tänkt dig att du matar hjärnan med skräp mat som chips och godis, självklart kommer hjärnan inte vara frisk. Vi behöver mata den med goda saker också.

När vi låter rädslan för det okända ta över då tillåter vi oss negativ inställning till förändringar.


Att tänka positivt innebär inte att man ska kasta allt överbord utan att tänka. Det betyder att vara öppen till nytt sätt att tänka. Du ska ha inställningen att se lösningen i problemet istället för att se problem i varje sak.

Du ska se glaset halv fullt istället för halv tomt.


Idag har jag goda nyheter för dig. Vi ska ha en dag där det bara finns goda nyheter. Du är underbar och kommer hålla dig på gott humör. Med hjälp av goda nyheter kommer vi förändra inställning till livet och saker som händer runt dig. Genom positivt tänkande kommer du se problemen i ett helt annat sammanhang.

Se video om dagens tema här


Dagens övning:

Idag ska du ha en positiv dag. Du ska gå genom hela dagen utan att klaga. Du ska lägga in positiva kommentarer i allt du gör. T ex inget klagande att det är kallt ute eller regnigt eller att människor var otrevliga, eller att någon kom sent eller tittade på dig på ett konstigt sätt.

Du ska fokusera på att inte klaga på små eller stora saker. Om du börjar tänka negativa tankar eller om det dyker upp negativa kommentarer, tänk på dem och lägg direkt in något positivt och trevligt istället eller en positiv tanke.


Ha koll på dina tankar hela dagen, tänk på dina tankar och varje gång du hittar negativa tankar ändra dem och tänk på att de skadar dig så du vill bli av med dem.


Del 2:

Observationer och utvärdering är jätte viktigt.

Hur kände du dig innan övningen? Vilka tankar hade du innan?

Har du sagt till dig själv, jag är en positiv person som inte klagar?

Vilka tankar och känslor hade du under dagen?

Vilka tankar och känslor kom upp efter övningen?

Vilka reflektioner fick du fram? Stämmer det överens med det du trodde eller blev det något som du inte tänkte på?

Läs mer om dag 19 - En rolig förändring

Vill du köra online kurs?

Online kursen är för dig som:

SOM VILL Frigöra ditt sinne av allt gammalt som lastar och inte servar dig.

SOM VILL Lära dig vara framgångsrik och lycklig i alla områden i ditt liv.

SOM VILL Ta bort det som hindrar dig från att koncentrera dig på dina viktiga mål.

Är du redo för att undersöka dina tankar, få en helt fantastisk helhetsupplevelse och göra förändring i ditt liv?

Kom ihåg ingeting förändras om ingeting görs.

Vill du veta mer om kursen? Läs här!


Lycka till!