DAG 17 - Förbättra någon annans dag

Vad skulle hände om alla på jorden skulle göra en människa glad varje dag? Vad tycker du om detta påstående att göra en människa glad varje dag?


Idag är det dag 17 av 30 dagars utmaning för att minska stress genom att fungera och må bättre och samtidigt vässa dina mentala superkrafter.

Se videon om dagens tema här!


Vill du veta mer om 30 dagars utmaning? Läs här!

Många människor gör redan andra glada lite då och då.

Tänk dig att vakna på morgonen med tankar: Undrar vem jag ska kunna glädja idag? Säkert skulle dagen ser härlig ut och annorlunda.

Att ge någon en komplimang betyder att du kan skapa stora förändringar i människors liv utan att du ens vet om det. Med enkla trevliga ord kan du göra något positivt i andras liv, vi kan rädda liv utan ens veta det.

När du är medveten om att din attityd, dina handlingar, dina ord kan göra så stor nytta då blir det mycket lättare att bestämma sig att möta varje människa med ett leende och se dem i ögonen.

En gång lyssnade jag på en berättelse av en pojke som tyckte att livet inte var värt att leva, han packade sina saker från skolan för att mamma inte har mycket att göra när han är borta och tänkte att avsluta sitt liv efter skolan. På vägen träffade han en annan kille som log mot honom och sa så fina ord om honom. Plötsligt glömde han att han inte vill leva och upptäckte att livet har mening.

Vem vet om vi kan bidra till att dom vi möter mår bättre, blir gladare och känner att det finns någon som ser dem... Kanske kan vår akt förändra andras liv. Vem vet, men värd att prova. Men garanterat kommer det minska din stress. Tänk dig samtidigt som du gör andras dag ljusare så drar du till dig liknande, det du ger får du tillbaka, karma eller lika attrahera lika. Det som du skickar ut kommer tillbaka till dig.

Vill du veta mer om 30 dagars utmaning? Läs här!


Dagens övning Dagens övning handlar om att ge en komplimang åt en vän och åt en främling.


Det spelar ingen roll vilken komplimang men det bästa är att det är en äkta komplimang. Du behöver vara observant och noggrant fundera över alla du möter. Titta på människor och koncentrera dig på det du tycker är positivt hos dem du möter. Försök tänka ut en positiv sak som du skulle kunna säga till dem du möter.

Tex tala om att du tycker deras tröja är snygg att den har en häftig färg eller att deras leende eller sätt att prata gör dig på gott humör osv. Det finns så mycket som är bra i världen. Det behöver inte bara vara vid personligt möte, du kan säga komplimanger på telefon eller email.

Vill du veta mer om 30 dagars utmaning? Läs här!


Se videon om dagens tema här!

Föreställ dig hur deras dag ser ut och hur de känner sig just nu och vad de kommer känna efter din komplimang. Vad skulle göra dig glad om du var i deras skor? Lycka till och förgyll någon annans dag. Gör den här dagen den bästa dagen för många andra.


Efter dagen kan du sätta dig ner och reflektera och göra enkla observationer:

När du har svarat på frågorna, tänk genom dina svar och jämför dem med dina vänners svar.

Hur kändes det innan?

Uppfattade dina vänner något hos dig som du aldrig har sett eller tänkt på?

Gillar du den person de har beskrivit för dig?

Ser de något hos dig som du inte ser?

Vad var det som var överraskande?

Vad var det som var förväntat?

Hur kändes det att göra övningen och få olika svar från dina vänner?

Vilka tankar hade du under tiden du gjorde uppgifterna?

Hur kändes det efteråt, under hela dagen?

Vilka tankar snurrade i huvudet på dig under dagen?


Läs mer om dag 16 - Hur andra uppfattar dig


Vill du köra online kursen?

Online kursen är för dig som:

SOM VILL Frigöra ditt sinne av allt gammalt som lastar och inte servar dig.

SOM VILL Lära dig vara framgångsrik och lycklig i alla områden i ditt liv.

SOM VILL Ta bort det som hindrar dig från att koncentrera dig på dina viktiga mål.

Är du redo för att undersöka dina tankar, få en helt fantastisk helhetsupplevelse och göra förändring i ditt liv?

Kom ihåg ingeting förändras om ingeting görs.

Vill du veta mer om kursen? Läs här!