DAG 4 - Hemligheten bakom mental styrka

Se video om mental styrka här!

Idag är det dag 4/30 dagars utmaning att vässa dina mentala superkrafter. Det är utmaningen för dig som vill skapa ett framgångsrikt liv. Vill du veta mer om denna utmaning? Läs här!

Har du någon gång tänkt på vad som är hemligheten bakom att vara mentalt tuff?

Har du någon gång hört ordet "komfortzon" eller hört talas om att gå utanför din komfortzon?

Idag ska du få lära dig vilka grundstenar du behöver för att bli mentalt tuff och stark. Tillsammans ska vi ta reda på vad det är man behöver ha för att lära sig mental styrka. Mental styrka som i sin tur hjälper oss alla att klara livet lättare.


Vi börjar med en enkel övning i att vara bekväm med att vara obekväm. Om du vill bygga upp din mentala styrka måste du fatta mod att gå utanför din komfortzon. Det är inte lätt och det känns kanske lite otäckt. Men det är precis som Bryan Kest säger: '' Utanför din komfortzon är där magin händer ... ''. Våra hjärnor är kraftfulla verktyg som lätt kan lura oss att till exempel tro att en känsla av obehag inför att prova något nytt innebär att det nya inte är bra för oss. Då väljer vi ofta att inte ens prova det som kanske känns skrämmande och obekvämt i början.


Vill du veta mer om 30 dagars utmaning? Läs här!


I dagens värld är det många som sitter fast i det bekväma. En del sitter så fast där att de inte ens vill prova något nytt. En del, särskilt barn och ungdomar, är så vana att få saker på en gång att de inte inser att man måste jobba för att få det man vill och nå dit man vill nå.


Se video om mental styrka här!


Ofta när vi sitter i vår bekväma zon så går hjärnan ofta i samma gamla spår med autopiloten inkopplad. Vår hjärna behöver hela tiden nya impulser för att inte köra fast i de där gamla hjulspåren som håller oss kvar i komfortzonen. Det är när du stänger av autopiloten, tar dig ur de gamla invanda spåren och vågar ta dig utanför komfortzonen som det händer. Det är då du bygger ditt självförtroende och din mentala styrka.I vår hjärna har vi hundratals miljarder nervceller som är kopplade till varandra och som skapar olika nätverk. När vi lär oss något förstärks vissa av kopplingarna och nya kopplingar uppstår. Det är det som utvecklar vår hjärna. Tänk på hjärnan som en muskel – ju mer vi tränar den desto bättre och starkare blir den. En stressad hjärna får kroppen att utsöndra kortisol. Kortisol är ett ämne som gör oss redo för fara. Det triggar den stressreaktion som ofta brukar kallas "Fight or flight". Slåss eller fly. För att kortisolutsöndringen ska minska behöver vi träna vår hjärna med nya utmaningar, men balansera träningen med vila och återhämtning.

Idag är uppgift att träna hjärnan att gå utanför komfortzonen och att träna på något helt nytt. När vi tränar på att gå utanför komfortzonen tränar vi samtidigt också mental styrka. Med enkel träning kommer vi att kunna vara bekväma med att vara obekväma. Bättre och ökat självförtroende hjälper dig att klara problemen i livet mycket lättare.

Vill du veta mer om 30 dagars utmaning? Läs här!


Att träna på att gå utanför komfortzonen kan vara så enkelt som att prata med främlingar, ringa ett samtal man har inte gjort förut eller öva på något som man tycker är svårt. När du prövat på att lämna din komfortzon kommer du i slutet av din dag att må bättre och tycka bättre om dig själv. Att öva på det här kommer att lära dig mycket om dig själv. Du får inte bara veta vad du är rädd för. Du får veta vad du kan göra åt det.

Kom ihåg att skriva i din dagbok:

Hur kändes det att ta steget utanför komfortzonen?

Hur kändes det efteråt?

Vilka tankar hade du innan övningen? Efteråt?

Ville du lära dig något nytt eller kände du ett motstånd?

Hur var din dag?

Vilka tankar och känslor hade du under dagen? Hur var din dag efteråt?

Läs mer om dag 3 - Kraften att må bra

Nu kör vi! Lycka till!


Vill du köra 30 dagars utmaning?

Utmaningen är för dig som

Som VILL Frigöra ditt sinne av allt gammalt som lastar och inte servar dig.

SOM VILL Lära dig vara framgångsrik och lycklig i alla områden i ditt liv.

SOM VILL Ta bort det som hindrar dig från att koncentrera dig på dina viktiga mål.


Är du redo för att undersöka dina tankar, få en helt fantastisk helhetsupplevelse och göra förändring i ditt liv?


Kom ihåg ingeting förändras om ingeting görs.

Läs mer om 30 dagars utmaning här