13 sätt hur tänker och agerar framgångsrika människor för att förändra sitt resultat


Vill du tänka och agera som framgångsrika människor och förändra ditt resultat? Idag tänkte jag visa er grunderna i NLP's verktygslåda. Grundantaganden som är modellerade av framgångsrika människors tänkande och agerande för att förändra deras resultat.


Vad vi tror djupt inom oss påverkar våra tankar och vårt beteende. NLP ser inte antaganden i termer som sanna eller falska, utan i termer av användbara eller inte användbara.


Genom att använda Grundantagande förenklas utvecklings- och förändringsprocesser som är nödvändiga för att vi ska kunna anpassas och utvecklas i våra förändringsprocesser.


1. Människor är inte deras handlingar och beteenden.


Har du hört människor säga: Jag är frustrerad, jag är upprörd, jag är lat eller jag är stressad? Vad ni hör är att de definierar sig med sitt beteende. Men det är bara ett beteende och vi människor är inte våra beteenden.

Beteendet är något vi gör. Ingen är sitt beteende. Vi identifierar oss vanligtvis med vårt beteende, det är inte vår identitet och beteenden kan ändras till vem du verkligen är. Om du accepterar ditt beteende som något som inte går att förändra för att jag är en lat person, eller blyg person eller vilket beteende som helst som du identifierar dig med, kan du inte gå vidare du kan inte göra en förändring.


2. Människor arbetar perfekt men har dåliga strategier.Det är som att baka kakan men inte sätta på ugnen. Vi förväntar oss att livet kommer förändras av sig självt och vi behöver inte göra något men samtidigt är vi frustrerade när livet är oförändrat. Det är som att jag vill bli proffs i tennis men har dåliga strategier och fortsätter träna på fel sätt. Vad blir då resultatet? Inte bra. Men plötsligt får jag en bra träningsstrategi och då börjar jag få helt nya resultat som jag vill ha.


3. Ingen är trasig, vi behöver inte fixas.


Många av oss tror, när vi inte kan något eller något dåligt har hänt så definierar vi oss som att det är något fel på oss. Vi människor är perfekta och unika som vi är. Vi har bara dåliga strategier. Så vi behöver inte fixas. Vi behöver bara någon person för att stödja oss när vi bestämmer oss för att göra en förändring, för att hitta nya strategier, tekniker, för att tar sitt ansvar för förändring i vårt liv.


4. Målet för oss är att komma dit vi vill vara.


Har du någon gång hört någon säga: jag vill ha något men vet ej vad. Det sanna är att många av oss inte vet var vi vill vara, vad vi vill ha och samtidigt är inte nöjda med det vi har. Vi behöver veta vart vi vill och hur vi kommer dit. För om du inte vet hur du kommer dit då är det som att åka på semester men du har ingen aning vart eller hur du kommer dit. Då spelar det inget roll vart du hamnar och hur.


5. Inte alla historier är sanna, även om vi tror på dem.


Så många gånger har jag hört mig själva säga historier som jag trodde var sanna men hade ingenting med verkligheten att göra men ändå har jag trott på dem. Vi berättar ofta historier som: Varför har det här hänt, Varför är vi inte som andra, Varför är vi inte lika bra som andra, Varför vi är inte värda detta. Problemet med de här historierna är att ju mer vi berättar dessa historier desto mer tror vi på dem. Så grunden är att blir öppen för att inte alla historier är sanna och vi kan förändra dem.


6. Alla har sin egen karta.Älskar det här antagandet. Vi har våra egna erfarenheter, vi ser livet genom våra ögon, genom allt som har hänt i vårt liv. Ofta vi glömmer bort att alla har sina egna upplevelser och ser saker på deras sätt så att vi andra inte ser det eftersom vi har andra upplevelser, erfarenheter, uppväxt och andra kunskaper. Det skapar problem när vi försöker lägga vår karta av verkligheten på andra och glömmer bort att vi alla känner saker annorlunda, vi ser saker annorlunda, vi upplever, luktar, gör saker annorlunda. Vi kan vidga andras kartor men inte lägga våra egna kartor på dem.


7. Att öka valmöjligheterna ökar chansen att lyckas.


Hörde du folk säga: Jag inte har något val, jag bara måste. Själv har jag sagt det så många gånger innan jag började läsa NLP. Mitt mantra var: Jag har inget val, jag måste göra så, jag måste gå dit osv.


Jag lärde mig att jag bara ljuger för mig själv. Det sanna är att vi alltid har val, tom när vi inte väljer har vi valet att inte välja. Därför är det bra att ha fler val för då ökar vi chans till bättre val och till att skapa bättre förändringar. När vi får olika alternativ ger vi oss chansen att skapa vår egen förändring i livet. Vi kan ställa frågor som ger oss möjlighet att se fler alternativ. Till exempel: Den som vill klaga på någon för att han inte har pengar har alltid valet att välja vad han vill göra för att få mer pengar.


8. Det handlar om perspektiv.


Vi alla har olika syn på verkligheten. Vi tittar på världen med våra glasögon våra filter. Världen som är påverkad av vår egna erfarenheter, egna upplevelser och egna handlingar. Det här påståendet handlar om att öppna val, öppna alternativ för människor genom att titta på olika perspektiv. Till exempel ta nummer 9. Tittar du på nummer 9 från olika håll så kan du se 6 och de andra ser 9. Därför är det bra att vi då och då förflyttar oss till andras människor perspektiv för då kan vi ser mer från deras perspektiv och vi kan skapa fler alternativ, fler val, mer perspektiv. När vi ser andras människor olika perspektiv, ger vi oss chansen att se saker med olika synpunkter.


9. Vi har alla resurser vi behöver eller vi kan skapa dem.


Så många gånger har jag sagt till mig själv att jag inte kan göra det för att jag inte har tillräckligt med pengar, tid, möjligheter, kunskaper, erfarenheter osv. Det är många av oss som säger samma sak till exempel: att jag inte har de resurser jag behöver eller bara inte har tid eller inte har pengar eller inte har kontakter.


Det grundantagandet säger är att vi faktiskt har de resurserna vi behöver eller så kan vi skapa dem. Tex när någon säger; jag har inte tid. Vi kan skapa mer tid som tex gå upp en timme tidigare eller gå till sängs en timme senare eller vi kan ändra vår rutin under dagen för att skapa mer tid. För att skapa mer pengar kan vi gå och hitta annat jobb, vi kan hitta sätt att tjäna mer pengar om vi behöver bättre kontakter då vi behöver kontakta fler människor och så vidare. Det är enkelt men inte lätt.


Vi kan alltid skapa de resurser vi behöver. Vi kommer alltid ge oss själva alla ursäkter i världen till varför vi inte har resurserna om vi inte börja tänka annorlunda. Viktigt är att börja se på saker med olika perspektiv på hur vi kan skapa dessa resurser för oss själva.


10. Alla processer bör leda till anpassning. Kropp och själ finns i ett system.Som människor älskar vi balansera våra sinnen, kärlek, kroppar och våra energisystem. Om vi inte är i linje med oss själva och i balans då lever vi med obalans och lever ett liv fullt med stress och press som kommer skapa vår framtid.


Det är många människor som bara överlever men lever inte sitt liv. Det är få som bygger och växer och blir det som de har tänkt vara. Problemet uppstår när depression, ångest, ilska, frustration eller någon av dessa känslor och beteenden tar över oss.


För att bli av problemet är det viktigt att anpassa sitt sinne och sin kropp så att de blir i balans så att de kan arbeta som ett system för att leva livet på riktigt, för att bli vem vi tänkt vara.


11. Flexibilitet är kärnan i frihet.


Har du någon gång befunnit dig in i en begränsande övertygelse? Föreställ dig att den här övertygelsen är som en betonglåda som vi befinner oss i massa betong på och runt boxen så känns det som att vi inte har en väg ut. Men när vi slår ner dessa murar öppnas ett helt nytt perspektiv. Vi skapar ​flexibilitet i livets värderingar som kommer ge oss själva frihet att tänka helt annorlunda mot tidigare tankar.


Ofta säger vi oss själva; jag har alltid gjort så här varför skulle jag ändra på det? Frågan är bara för att vi alltid har gjort det på så sätt betyder det inte att vi alltid måste göra det på samma sätt. Tänk dig att det finns ett bättre sätt att göra det på, då är det dumt att inte hitta det och förbättra saker runt oss. Flexibilitet ger dig chansen att se saker från olika perspektiv och låta dig göra livet bättre. Flexibilitet och tänkande kommer skapa ett liv där vi är fria och i balans.


12. Det finns inga misslyckanden – bara feedback.

Om något inte fungerar, prova ett annat sätt. Det här hjälpte mig och mina barn att minska press och stress. Varje gång när något inte gick som vi tänkt oss så ställer vi frågor till oss själva: Vad var det för feedback, behöver vi tänka annorlunda, sluta göra något eller börja göra för att få ett annat resultat. Vi slutade anklaga oss själva för att vi har misslyckats, för att vi inte är värda något, för att vi gjorde något dumt. Då är vi inte rädda att prova något nytt för vi vet om vi misslyckas så är det bara feedback till oss att göra saker på ett annat sätt.


13. Att modellera framgång leder till mästerskap. 

Om en person kan göra något kan du göra detsamma, om du lär dig hur den personen ser, hör, känner, tänker och agerar. Mästerskap kan kopieras, även ditt eget.


Kom ihåg, de är inga sanningar utan antaganden modellerade från hur framgångsrika människor tänker och genom att agera som om de är sanna kan vi förändra våra resultat.


Vill du tänka som framgångsrika människor hitta tid, stanna en stund och reflektera hur tankar, beteenden påverkar dig och ditt resultat.

18 visningar