DAG 3 - Må bra - lyssna till din inre röst

SE video om att må bra här!


Idag är det dag 3/30 dagars utmaning att vässa dina mentala superkrafter. Det är utmaningen för dig som vill skapa ett framgångsrikt liv. Vill du veta mer om denna utmaning? Läs här!


Idag ska vi lägga fokus på oss själva. Varför, undrar du kanske? Jo, därför att om du vill må bra, så behöver du börja med dig själv. Du är den viktigaste personen i ditt liv. När du mår bra, då sänder du ut energier som hjälper andra att må bra.Vill du veta mer om 30 dagars utmaning? Läs här!


Dagens uppgift är utrensning. Du ska ta reda på vad det är som begränsar dig i ditt liv. Du ska hitta det som är skräp och gift som bara skadar dig. När du har rensat ut allt det dåliga kommer du att kunna fylla det utrymmet med sånt som hjälper dig.


Under 30 dagar kommer du att få jobba mycket med tankens kraft. Du kommer att få lära dig hur du med hjälp av positiva tankar och positiva känslor kan förändra det som inte hjälper dig. Hur du ersätter det som gör dig illa till saker gör att du mår bra.


Vilket skräp är det jag då pratar om, undrar du säkert. Skräp är allt som inte hjälper dig. Gamla negativa tankar, negativa känslor som finns i vårt sinne och som tar plats från de goda positiva tankarna som vill komma fram.


Vill du veta mer om 30 dagars utmaning? Läs här!


Idag ska du börja lära känna dig själv. Du kanske tänker att det är konstigt, att du känner dig själv och att du borde veta vem du är. Men sanningen är att många av oss inte gör det. Själv upptäckte jag för några år sedan att jag absolut inte känner mig själv. Jag tog mig själv för given och såg alla andra som viktigare än mig själv. Jag mätte mitt eget värde genom andras åsikter. Jag var bara värd något genom mina prestationer. Varje dag jobbade jag och slet utan att stanna upp och tänka efter, utan att fråga mig: Hallå Darina, vad känner du egentligen för allt det här?


Visste du att det är jätteviktigt för ditt välmående att vara lycklig, glad och positiv? Positiva känslor och positiva tankar minskar inte bara stress och ångest. Det kan även sänka blodtrycket och stärka immunförsvaret.


Vad behöver du då göra för att må bättre och börja leva ett bra, hälsosamt liv?

Din första uppgift idag är att undersöka dina tankar om dig själv:

Vill du veta mer om 30 dagars utmaning? Läs här!


1. Börja fundera på vad det är du verkligen tycker och tänker om dig själv.

När du har tänkt en liten stund ska du skriva ner: Vad är bra med just mig. Du kan också skriva ner något som du tycker att du har gjort bra den senaste tiden.

Klarar du det? Om inte så antecknar du vilka tankar finns där och vad är det som dyker upp först i ditt huvudet när du tänker på den här uppgiften.


2. Den andra uppgiften för idag är att lyssna på din inre röst. Att lära dig att lita på dina instinktiva reaktioner. Vi kommer träna på att avgöra vad du egentligen känner. Under min resa att lära mig lyssna på min inre röst upptäckte jag att många andra människor har samma problem. Jag upptäckte att jag var inte ensam. Vi människor har för vana att göra saker som vi inte borde göra, utan att ta oss tid att lyssna på vad vi verkligen vill. Men vi kan göra det annorlunda för oss.

Idag ska vi träna på att lyssna till vår inre röst. Det betyder att du ska ställa dig frågan: Vad är det du egentligen vill? SE video om att må bra här!

Vill du veta mer 30 dagars utmaning? Läs här!

Föreställ dig en situation. Din vän ringer och säger att hen behöver lite hjälp, men du är på väg till affären. Hur reagerar du? Vilka tankar dyker upp först? Känner du för att åka ditt nu? Passar det dig just nu? Förändrades ditt humör när du fick frågan?


Här måste man stanna upp och ställa frågan: Är det här verkligen vad jag vill? Eller svarar jag ja bara för att det förväntas av mig, för att jag är programmerad och invand och uppfostrad till att sätta andra framför mig själv? Är jag rädd för att inte vara snäll om jag inte hjälper till? Tänk om hen blir ledsen, och så vidare. Lyssna sen vad din inre röst säger och låt den vägleda dig. När du börjar lyssna på din kropp kan du se och känna sanningen. Här behöver vi träna på att se skillnad mellan en massa ursäkter och sanningen. Ofta är det de första tankarna och känslorna som är sanna.


3. För att träna på att lyssna på din inre röst ska du skriva ett brev till dig själv. För den här övningen behöver du en tyst plats. Skaffa ett aromatisk ljus och lugnande musik. Ta fram penna och papper. Var helt ärlig mot dig själv. Analysera eller censurera inte det du känner. Kom ihåg det är ingen som kommer läsa detta. Bara du. Du kan skriva vad du känner och tänker. Innan du börjar slappnar du av i fem minuter med fokus på din andning. Du andas in och andas ut under fem minuter. Lyssna bara på din andning. Sedan börjar du skriva ett brev till dig själv om hur du verkligen mår, vad det är du vill känna, vad du inte är nöjd med, vad som bekymrar dig och vad som känns bra i ditt liv. Allt det som rör sig i ditt huvud just nu.

SE video om att må bra här!

Efteråt: Läs brevet och känn efter hur det känns efteråt. Blev du överraskad? Avslöjade det känslor som du inte visste fanns? Upptäckte du problem du inte visste fanns?

Upptäckte du styrkor som du inte trodde att du hade? Visade det sig att du har förmågor som du tidigare inte har varit medveten om?


Skriv svaren på frågorna i din dagbok så kan du gå tillbaka efter några dagar och se om det finns någon skillnad mellan det du kände då och det du känner efter några dagar.

Bra jobbat!

Läs mer om dag 2- morgon rutiner

Nu har du börjat resan mot ett liv med positiva tankar som kommer hjälpa dig att skapa ett riktigt må bra liv.


Vill du köra 30 dagars utmaning?

Utmaningen är för dig som:

SOM VILL Frigöra ditt sinne av allt gammalt som lastar och inte servar dig.

SOM VILL Lära dig vara framgångsrik och lycklig i alla områden i ditt liv.

SOM VILL Ta bort det som hindrar dig från att koncentrera dig på dina viktiga mål.Är du redo för att undersöka dina tankar, få en helt fantastisk helhetsupplevelse och göra förändring i ditt liv?

Kom ihåg ingeting förändras om ingeting görs.


Vill du veta mer om 30 dagars utmaning? Läs här!

#lugn #meditation #självkänsla #mindfulness #dinegenväg #nuet #glädje #glädje #inreröst #stressamindre