Positivt tänkande versus Negativt tänkande

Skillnaden mellan positivt tänkande och negativt tänkande.


Idag lever vi i en värld där vi får massa intryck. Med sociala medier har vi tillgång till både negativa och positiva intryck. Vi kan inte barrikera oss från allt som är negativt och hoppas att problem försvinner av sig självt eller låtsas som om det inte existerar.


Vi människor, vill inte ha negativa känslor men det finns inbyggt i oss. Vi vill inte känna obehag, ändå gör vi det. Genom övningar kommer vi bli bättre på att lyssna till all information runt oss i form av känslor och tankar både negativa och positiva och acceptera dem.


Bara för att vi har negativa känslor och tankar betyder det inte att vi behöver agera på dem. Det räcker helt och hållet att notera att de finns där. Under den här videon kommer jag visa dig olika sätt att tänka på saker från två olika perspektiv. Det negativa och det positiva.


För dig är det viktigast att börja vara medveten om dina tankar och känslor och sedan kommer du träna på hur du kan hantera dem. Förvänta dig inte att i början när du får negativa tankar att de bara magiskt försvinner och byts till positiva tankar.

Det här är långsiktig träning från omedvetenhet till medvetenhet och acceptans. Sedan leder små förändringar till neutralitet och så småningom till positivt tänkande.


Du kan alltid tycka om världen från 2 olika perspektiv

Om jag tycker att allt bara händer mig, mest negativt och ser saker som trista så slutar det till slut med att jag blir nedstämd, olycklig och negativ det mesta av tiden. Ser bara massa problem och dåliga saker.

Om jag tycker att allt händer för mig, så blir jag gladare, ser möjligheter, är tacksam för det jag har och glädjer mig åt varje dag jag finns här på jorden.

Vilken av de två tycker du låter bättre och roligare?

Många gånger räcker det bara att omformulera vad du tänker, ser och säger till dig själv och omgivningen så kommer ditt liv förändras även om det är bra eller dåliga tankar. Bra tankar ger ett positivt tänkande, dåliga tankar ger ett negativt tänkande.

Exempel på hur vi tänker: 1. Negativt tänkande:  Jag gjorde mitt bästa när jag gick i skolan men var värdelös i alla ämnen. Alla andra var smartare än jag.

2. Positivt tänkande:  Jag gjorde mitt bästa och var bättre i vissa ämnen än i andra. Det var bra eftersom jag lärde mig mina begränsningar. Det var många där som var duktiga och jag önskar dem allt gott. 1. Negativt tänkande: Jag tog det första jobbet som jag fick för att jag visste att jag aldrig kommer få bättre erbjudande än detta. Jag fick ingen möjlighet att fundera på vad jag vill egentligen. 2. Positivt tänkande: Jag tog det första jobbet som jag fick för jag vill komma ut i verkliga livet snabbt för att se vad jag gillar och vad som passar min smak och intresse.

1. Negativt tänkande: Jag gör alltid mitt bästa i mitt arbete men det finns alltid någon som är bättre än jag. 2. Positivt tänkande: Jag gör alltid mitt bästa i mitt arbete. Om jag inte kan något och det finns någon som kan bättre än jag då försöker jag att lära mig det från denna person. 1. Negativt tänkande: Min vän frågade mig om jag vill hoppa fallskärm, jag svarade aldrig i livet. Det är något som jag alltid har velat prova men jag skulle bara göra bort mig. 2. Positivt tänkande: Min vän frågade mig om jag ska hoppa fallskärm. Jag blev nervös men varför inte. Om jag inte provar nu, kommer jag kanske aldrig få den här chansen igen.


1. Negativt tänkande: Jag fick kritik på jobbet idag. Det var faktiskt inte rättvist. De hittar alltid något fel på mig. 2. Positivt tänkande: Jag fick feedback på jobbet idag. Det kändes inte bra, jag var lite stressad men jag tog det inte personligt. Jag tog det som en konstruktiv kritik för att göra jobbet ännu bättre nästa gång så att det inte händer igen. 1. Negativt tänkande: Anna kom hem med fula röda skor. Jag tycker de är hemska. Hon vill bara att alla ska titta på henne. Undrar om hon förstår att de är hemska och inte snygga skor.

2. Positivt tänkande: Anna kom med ett par röda skor. Jag tycker hon är modig som vågar ha på sig dem och även om det inte är i min smak, men det passar bra på henne. Vad bra självförtroende hon har. 1. Negativt tänkande: David ska resa bort igen, han är aldrig hemma. Han lever lyxigt och gott liv, jag sitter hemma och bara tittar på TV och är uttråkad. 2. Positivt tänkande:  David ska resa bort igen, det är fantastiskt att han har möjlighet att resa så mycket och jag har chans att stanna hemma och träna mig i att göra saker på egen hand.

1. Negativt tänkande: Jag fick extra pengar men jag vet inte vad jag ska göra med dem. Jag vill inte slösa bort pengarna men om jag använder dem för att köpa något nytt kommer folk bara tycka att jag vill imponera. 2. Positivt tänkande: Jag fick extra pengar och jag kommer köpa något nytt. Jag förtjänar det. Jag ser fram emot att gå ut och handla.

Hör du skillnaden, ser du skillnaden? Samma information från olika håll att tänka. Vilken tro du servar dig bättre i framtiden?Ska du vara en person som bara ser massa problem, person som är dömande och bara ser negativitet runt sig?


Eller...


Ska du vara en person som är uppmuntrande och icke dömande när det gäller andra. Söka efter positiva aspekter av dina egna erfarenheter och lära dig av allt som händer.

Person som ser möjligheten i varje problem, istället för att se problem i varje möjlighet?

Kom ihåg: Vad du ger, kommer tillbaka till dig.
Hur känner du dig? Vilken känsla har du när du hör de här orden:

Ja, lysande, bra, lycklig, spännande, underbar, frisk, härlig.


Hur känner du dig? Vilken känsla har du när du hör de här orden:

Nej, olycklig, hemsk, dålig, tråkig, sorglig, sjuk.


Vårt sinnestillstånd visar sig tydligt i vårt beteende. Vi ser på andra om de är lyckliga eller olyckliga, om de är glada med energi eller nedstämda. Om något får dig att känna dig nere kan du få till positiva tillstånd genom att omformulera dina tankar och använda några väl valda affirmationer.


Kom ihåg ORO är ett skadligt gift!


Att se positivt på saker leder till lyckligare och klarare sinne och hälsosammare liv. Vi skapar vår värld genom våra ögon.


#hälsosammareliv #positivttänkande #negativttänkande #tankar #känslor #lycklig #måbra #positiv #negativ #perspektiv #möjligheter

10 visningar