DAG 11 - Se lösningen i varje problem


Du kanske har hört om kraften i att vara positiv tidigare, eller hur?

Jag har i några avsnitt pratat om att när vi ler så hjälper det oss att må bra. Vår hjärna är programmerade till att upprepa bra saker och fortsätta göra de som har en positiv inverkan på oss.


Idag är det dag 11 av vår 30 från dagens utmaning för minska stress genom fungera och må bättre och samtidigt vässa dina mentala superkrafter.


Vill du veta mer om 30 dagars utmaning? Läs här! Har du någon gång bränt handen på spisen? Eftersom det är varmt och du bränner dig, lär du dig att det gör ont att röra vid den och med stor sannolikhet kommer du inte göra om det igen.


Se videon om dagens tema här!

När vi pratar med eller om oss själv på ett negativt sätt, bör vi känna på samma sätt. Men de flesta gör inte det. Vi glömmer bort att det är farligt för vår självkänsla, för vår hälsa. Många gånger är vi inte ens medvetna om att det stjälper oss istället för hjälper oss. Positivt själv prat är ett kraftfullt verktyg för att vi ska må bra, för att få ett framgångsrikt sätt att tänka, minska stress öka hälsa och fungera och må bättre. När vi använder positiva tankar, sammankopplade med positiva känslor, då hjälper vi till att programmera vår hjärnan till att få mer kraft och får den att vilja göra mer av det som den mår bra av. Du blir till slut en magnet som attraherar bra saker till dig själv.

Vill du veta mer om 30 dagars utmaning? Läs här!

När vi är negativa, förstärker vi de negativa idéerna, negativa känslorna och negativa tankarna. På ett sätt övertygar vi vår hjärna om att vi kommer att misslyckas. Vi skapar massa begränsade övertygelse som inte servar oss. Vi programmerar hjärnan genom att ge den "beviset" på att det inte är bra för oss. Vi blir offer för vårt eget självsabotage. Omedvetet förstör vi våra liv, våra relationer och vår hälsa.

Många forskningsstudier har visat att optimism faktiskt hjälper oss att leva längre och hälsosammare. Om du är optimistisk är det troligt att du är lycklig. Glada människor tenderar att vara tydligare om sina mål i livet och se lösningar och det goda i alla situationer, även när saker och ting går fel. Optimistiska människor ser lösningar i problemen istället problem i varje lösning.


Vill du veta mer om 30 dagars utmaning? Läs här!

Genom att du beslutar dig att vara en gladare och mer positiv person som letar efter det goda kommer du alltid att kunna se en annan sida av saker och ting. Din hjärna kommer leta efter bevis på det goda i livet. Det här kan verkligen hjälpa till att transformera ditt liv och designa en bra väg till framgång. Det här kan hjälpa dig att övervinna de hinder du kan stöta på på vägen dit. Det här är lättare att säga än att göra. Det är lätt att hitta annat att skylla på. Man kan säga jag mår inte bra, jag är sjuk, mina relationer fungerar inte. Man kan hävda att det helt enkelt inte går att vara positiv. Jag har själv varit där många gånger.


Som till exempel just nu. Min pappa är sjuk. Jag vet inte hur länge han ska leva. Jag kan vara negativ. Och i början var jag faktiskt mycket negativ. Jag var arg på honom för att han inte vill prova olika metoder för att bli frisk. Vad tror du hände efteråt? Jag samlade på mig en massa negativ energi inuti mig själv som jag inte ens var medveten om. Jag spred negativitet runt omkring mig. Pappan var stressat, mamman var stressat bror var stressat och jag också. Det här hjälpte inte min familj eller mina barn heller. Det kändes inte rätt. Det var inte jag. Ingen mådde bra.


Se videon om dagens tema här!


Därför behövde jag stanna upp och fråga mig själv: hjälper de här känslorna och tankarna mig och min omgivning? Svaret var tydligt NEJ. Då behövde jag direkt göra någonting åt det.

Jag gjorde direkt en övning att hitta vägen ur negativiteten. Resultatet var att relationer och situationer förändras runt omkring mig. Det ända som jag gjorde var att jag ändrade fokus, mina tankar och känslor på allt som jag kan vara tacksam för. Har aldrig varit så glad att jag gjorde så för när min pappa dog, visste jag att vi avslutade på det vackraste sättet vi kunde.Vill du veta mer om kursen? Läs här!


Har du själv svårt se positivt på livet, att vara optimistisk?

Speciellt när livet är tufft och saker händer runt omkring dig som du inte kan påverka?

Kom ihåg, för att transformera ditt liv behöver du förstå att du har alla resurser som du behöver för att vara lycklig. Du kan påverka din hjärna. Du kan programmera den att leta efter alla små saker som är bra. Du kan programmera den att se saker från den positiva sidan. Positivt tänkande har studerats i stor utsträckning och det har bevisats att negativa tankar orsakar hälsoproblem och depression. En studie handlade om hur negativa tankar förändrar hjärnan. Ja, negativa tankar kan faktiskt förändra hur din hjärna fungerar. Det finns massa olika studier om just detta. En av studierna gick ut på att personer som fick höra att de skulle "oroa sig" för den aktuella uppgiften presterade sämre än de som fick höra att de skulle "slappna av". Negativa tankar skadade faktiskt deras förmåga att utföra enkla uppgifter. Detta är särskilt viktigt om du vill ha ett framgångstänkande eftersom du måste kunna använda alla dessa hjärnceller! Fördelarna med positivt tänkande:  Förbättra hjärthälsan  Lägre stress  Förbättra immuniteten  Längre livslängd  Förhindrar högt blodtryck  Förbättrar smärttoleransen  Lär dig njuta mer av livet

 Hantera problem bättre  Ökad självkänslan  Lär dig forma bättre relationer Vi måste vara försiktiga när vi intalar oss att allt är bra, att vi orkar, att vi mår bra med vår partner, att vi mår bra på jobbet och i bostadsområdet om vi inte stannar upp och reflekterar över om det verkligen stämmer. Vi har redan tränat på att lyssna på signalerna från kroppen. Vi ska börja smått och hitta de saker som vi kan vara glada för. Det här handlar inte om att överdriva att allt är bra. Det är viktig ge uppmärksamhet till alla känslor, både positiva och negativa utan att känna ånger, stress, press eller skuldkänslor.


Se video om dagens tema här!

Vi behöver träna på den positiva sidan. Mitt tips till dig är att motivera dig själv med några inspirerande citat eller att ta en paus och komma tillbaka till tankearbetet senare. Ibland, när du har fokuserat på ett problem för länge, gör det det svårare att se någonting annat än problemet.

Vill du veta mer om 30 dagars utmaning? Läs här!

Genom att minska mängden negativitet kommer du sannolikt att se en snabb personlig utveckling, en transformation i ditt liv, en transformation i form av annorlunda relationer och många andra positiva förändringar i ditt liv. Du kanske träffar nya människor eller hittar nya möjligheter. Ingen gillar en negativ person. Var så positiv att en negativ person inte klarar att vara nära dig.

Dagens övningar: Det finns många olika sätt att öva på att vara positiv. 1. Hitta en person som sprider positivitet och ha ett möte eller telefonsamtal på minst 30 min. Att tillbringa tid med positiva människor påverkar ditt tänkande positivt.

2. Hjälp en person med ett problem. Att hjälpa andra sätter ofta våra egna problem i perspektiv och du kanske inser hur lycklig du egentligen är. 3. Hitta tid för dig själv och slappna av. Avkopplingstekniker som yoga eller meditation hjälper till att underlätta ditt tankesätt och ger plats för positivt tänkande. 4. Titta på Disneyklassiker eller något annat som du tycker om.

5. Tänk på ett problem eller negativ situation eller negativ person. Tänk sedan på om det finns något du kan vara glad för just med detta problem, i denna situation eller hos denna person.


Efter dagen kan du sätta dig ner och reflektera och göra enkla observationer:

Hur kändes det innan?

Vilka tankar hade du innan du började övningen?

Ville du göra övningen?

Fanns det något motstånd? Om ja, varför, vilka tankar stödjer detta?

Vilka tankar hade du under tiden du gjorde uppgifterna?

Hur kändes det efteråt, under hela dagen?

Vilka tankar snurrade i huvudet på dig under dagen?


Läs mer om dag 10 - Rensa allt gammalt som inte servar dig

Vill du köra 30 dagars utmaning?

Utmaningen är för dig som:

SOM VILL Frigöra ditt sinne av allt gammalt som lastar och inte servar dig.

SOM VILL Lära dig vara framgångsrik och lycklig i alla områden i ditt liv.

SOM VILL Ta bort det som hindrar dig från att koncentrera dig på dina viktiga mål.Är du redo för att undersöka dina tankar, få en helt fantastisk helhetsupplevelse och göra förändring i ditt liv?

Kom ihåg ingeting förändras om ingeting görs.

Vill du veta mer om kursen? Läs här!