DAG 5 - Hemligheten med tacksamheten

Se video om tacksamheten här!


Idag är det dag 5/30 dagars utmaning att vässa dina mentala superkrafter. Det är utmaningen för dig som vill skapa ett framgångsrikt liv. Vill du veta mer om denna utmaning? Läs här!


Vet du vad hemligheten bakom lyckliga och framgångsrika människor är?

En överraskande hemlighet hos människor som är lyckliga och framgångsrika är att de inte slösar tid på att se tillbaka. De ångrar sällan saker som inte har fungerat tidigare. De är istället tacksamma för sin nuvarande situation.

Tacksamhet är något som många av oss glömmer att öva på. Vi inser inte heller hur mycket vi har att vara tacksamma för. Det här med tacksamhet är och kan ha varit svårt för många i början. Vi inte är tränade på att känna tacksamhet för det vi har. Men när vi lär oss det och kan bemästra det. När vi kan bli bra på att vara tacksamma förändras mycket inom oss och runt omkring oss.


Tacksamhet är ett sätt att se livet som en gåva.  När vi utgår från att livet är en gåva blir vi än mer uppmärksamma på allt omkring oss och lär oss uppskatta det. När vi känner tacksamhet är vi därför närvarande i nuet. Med Tacksamhet kan vi bättre acceptera sakernas tillstånd. Vi kan acceptera händelser som har skett och som sårat oss och kan se dem som gåvor av visdom.


Vill du veta mer 30 dagars utmaning? Läs här!


En del av det positiva i att vara tacksam är att det skapar motivation och hjälper dig att bygga framtiden. Och motivation är definitivt ett drag vi kan känna igen hos lyckliga människor.

Ofta fokuserar vi på det vi inte vill ha, på det som vi vill slippa, på det som inte fungerar. Då glömmer vi bort att se allt bra vi har runt omkring oss som allt fungerar som det ska.

Idag ska vi träna på att känna och visa tacksamhet. Vi ska träna vår tacksamhetsmuskel.

Mycket forskning visar att tacksamhet kan förbättra vår hälsa och få oss att må bättre både fysiskt och psykiskt.

Se video om tacksamheten här!

Uppgift 1

Tacka andra för saker som de gör för oss

Idag ska vi börja med att tacka andra för saker som de gör för oss. Kom ihåg att det räcker inte bara säga tack. En viktig del av den här övningen är att berätta för den andra personen varför är vi tacksamma och för vad.


Några exempel: Tack! Vad trevligt att du städade ditt rum. Tack för att du hjälpte våra barn med läxorna. Jag blev så glad när du handlade. Tack! Nu är hela tvätten klar. Tack för din hjälp. Tack för du tog hand om disken! Reflektera och observera efter övningen. Hur påverkade din tacksamhet och ditt beröm de som tog emot dem?

Hur är ditt beteende när du tackar för olika slags saker? Hur förändras relationen mellan dig och de andra? Uppgift 2 Skriva Tacksamhetsdagbok

Idag ska du börja med att skriva ner minst 10 saker som du är tacksam för. Det behöver inte vara något stort, det kan till och med vara något sånt som att du hört din favoritlåt på radion eller att med solen skiner.

Vill du veta mer 30 dagars utmaning? Läs här!


Det viktiga är att du lever och att du kan uppleva det, tänka på det och verkligen känna det med hela ditt väsen. Sedan kan du, från och med imorgon, börja varje dag med att skriva ner minst tre saker som du är tacksam för och en sak som var det bästa som hände under gårdagen. Gör det här till en del av dina morgonrutiner.


Kom ihåg, Skriv ner alla dina tankar och känslor som du hade innan, under och efter de här övningarna i din dagbok. Hur kändes det?

Vilka tankar hade du innan övningarna? Efteråt? Hur har det påverkat ditt beteende?

Vilka tankar och känslor hade du under övningarna? Har du märkt någon skillnad hos dig själv?

Hos andra?

Hur har det påverkat dig och dina relationer med andra?


Lycka till och vi ses snart!

Bra jobbat!


Nu har du börjat resan mot ett liv med positiva tankar som kommer hjälpa dig att skapa ett riktigt må bra liv.


Läs mer om dag 4 - Hemlighet bakom Mental styra


Vill du köra 30 dagars utmaning?

Utmaningen är för dig som:

SOM VILL Frigöra ditt sinne av allt gammalt som lastar och inte servar dig.

SOM VILL Lära dig vara framgångsrik och lycklig i alla områden i ditt liv.

SOM VILL Ta bort det som hindrar dig från att koncentrera dig på dina viktiga mål.Är du redo för att undersöka dina tankar, få en helt fantastisk helhetsupplevelse och göra förändring i ditt liv?

Kom ihåg ingeting förändras om ingeting görs.


Vill du veta mer om 30 dagars utmaning? Läs här!

#coachdarina #ändratankesätt #tacksamhet #mindset #tack #måbra #måbättre