DAG 8 - Vad gör vi med stressfaktorer som väcker en känslomässig reaktion hos oss?

Idag är det dag 8/30 dagars utmaning att vässa dina mentala superkrafter. Det är

utmaningen för dig som vill skapa ett framgångsrikt liv. Vill du veta mer om denna utmaning? Läs här!


Tror du att man ska vara glad hela tiden? Eller att man bara ska tänka positivt och bara tro på att inget dåligt kan hända? Då har du i så fall fel.Se hela video om dagens tema här:


Vi är människor.

Som människor upplever vi alla olika känslomässiga toppar och dalar. Vi ska må bra och dåligt, Vi ska ha positiva tankar och vi ska ha negativa tankar. Vi ska ha både negativa känslor och positiva känslor.


Det är så livet ser ut. Det finns stunder då vi, utan någon särskild anledning, stiger upp på morgonen och är på bra humör. Eller dåligt. Det är så livet ska se ut. Det är bara mänskligt att ibland ha dåliga dagar och ibland bra.


Man får vara sur ibland. Det viktigt är att inte situationer, tankar och känslor är det som styr dig. Det viktiga är att du tar ansvar över hur du reagerar och agerar. Det viktiga är att du tar ansvar för dina egna tankar, känslor och hur du reagerar i olika situationer.


Vill du veta mer 30 dagars utmaning? Läs här!

Har du gjort några av de tidigare övningarna? I så fall vet du att vissa övningar kan starta en massa olika tankar, känslor och reaktioner hos oss. Både bra och dåliga. Vi kan känna oss frustrerade, förvirrade eller upprörda. Det är bara mänskligt. Varje gång vi går utanför vårt egen komfortzon känner vi oss otrygga. När vi gör något nytt så kan det leda till förvirring, försvar och obekväma känslor. Det är det här vi lär oss av.

Vi är inte anpassade att leva ensamma. Vi lever med andra och vi kommer aldrig att kunna undvika butiker fulla av människor, proppfulla bussar med skrikande barn eller olyckliga människor, sena möten och långa köer i affären.

Var och en av dessa stressfaktorer väcker en känslomässig reaktion hos oss. En del av alla reaktioner som vi upplever kan faktisk hjälpa oss kan vara positiva för oss. Inse och ta till dig att du kan lära dig av varje situation du hamnar i och faktiskt förvandla okända situationer till något som är till din fördel.


Vill du veta mer online kursen? Läs här!

De flesta av dessa situationerna kommer att kunna sätta igång negativa känslor hos dig. Du kan kanske känna irritation och frustration. Du kommer vara kanske att bli ledsen, upprörd, nedstämd eller arg. Kom ihåg att inte låta de här känslorna stanna kvar hos dig och styra dig. De här känslorna i sig själva har ingen konstruktiv eller positiv inverkan på dig. Det är hur du svarar på dem, hur du väljer att reagera och agera på dem, som avgör hur du hanterar situationerna.


Därför är det viktigt att träna på att hitta ett sätt att ändra situationerna så snabbt som möjligt. Det viktigast är att du ska registrera alla dina negativa känslorna, visa att du ser dem, bekräfta dem för dig själv. Men kom ihåg att det är du som bestämmer om du tillåter dem att stanna hos dig och hur länge de ska vara kvar.


Dagens övning:

Tänk på vad som omedelbart för dig på bättre humör? Musik - hög, lugn, tung eller hård. Vad passar dig? Djupandning? Läsning? Ett varmt bad? Aromatiska oljor? Träna? Promenera? Choklad? Att skrika rakt ut? Springa?

Fina minnen?I mental träning och positiv psykologi kallas det här för en trigger. Vi har alla olika saker som triggar våra dåliga känslor och tankar. Därför ska vi skapa triggers som triggar våra positiva tankar och känslor.


Se hela video om dagens tema här:

Det är upp till dig att hitta något som kan ändra på ditt humör. Något som ändrar kursen från dåligt humör till bra humör. Det här är faktiskt ganska lätt när man väl lärt sig det. Men det krävs träning. Det krävs att du göra det några gånger. Övar och tränar så att du kan bli en mästare på att ändra dina känslor och tankar just när du behöver det som mest.