Visste du att du är en författare?

Du är författaren av Ditt livs bok. En stor tjock bok. Du har redan skrivit många kapitel upp till denna punkt, det finns massor av innehåll. Sedan har du massor av tomma sidor som är redo att skrivas varje dag.


Du skriver nya kapitel varje dag för det är du, som skapar historien om ditt liv. Varje dag har du goda erfarenheter blandat med dåliga upplevelser. Dessa upplevelser skapar ditt liv och är en del av din berättelse. Vad vill jag säga till er om detta är att det sanna bakom detta är vad vi gör med dessa upplevelser, det är vad vi gör med våra liv som skapar historien om våra liv.


Så många människor går hela livet genom deras liv med tron att de inte har något ansvar för sina liv och tar inget ägande av sina liv bara förväntar sig att allting händer dem, deras känslor är beroende av andra och livet händer dem.En av mina roller som strategisk livstränare och business tränare är där jag får kunder att medvetet ta ansvar för sina liv. Eftersom det är först när vi tar medvetet ansvar, när vi tar ut vårt liv ur vårt omedvetna och in i vårt medvetna sinne då uppmärksammar vi våra liv då kan vi göra skillnad i våra liv.


När du kommer till den punkten i ditt liv när du säger: inte mer, jag har fått nog, jag kommer aldrig göra det här igen, jag vill göra en förändring, jag väljer att ändras. Du tar det medvetna ansvaret för ditt liv. Jag har i många år tänkt att jag vill vara coach och hjälpa andra. Vad jag lärt är att jag bara kan hjälpa människor som är redo att bli hjälpta. Människor kommer bara att förändras när de har tagit ansvar för den förändringen. Jag är ingen mirakelarbetare, jag är en kvinna som har fått ett gäng verktyg och en hel del erfarenheter som jag erbjuder mina klienter.


Men om de inte tar det medvetna ansvaret för vad som händer i deras liv tar de inte ansvaret för att förändras och de kommer aldrig att förändras. Om människor kommer till mig eftersom att någon säger att de borde, eller de tror att de borde, är de ofta inte redo för att göra förändringen. Ansvaret ligger aldrig hos coachen.Jag är här för att hjälpa klienten att ändras, men jag kan inte ändra dem, kan inte göra ändring åt dem. Jag kan vara där för att stödja dem under förändringen med min kunskap. Jag kan ställa de rätta frågorna och genom verktyg, strategier och tekniker hjälpa dem genom förändringen men jag kan inte göra förändring åt dem.


Är du redo vara författaren av ditt livs bok?

Är du med på att från och med nu skriver du kapitlen, sidorna, varje mening och varje ord i ditt liv?

Är du redo att ta det medvetna ansvaret för ditt liv?


Titta på det förflutna som en inlärning för framtiden. Vi kan inte förändra det förflutna, vad som hänt. Det vi kan göra är att lära oss och växa ut ur det. Vi reflekterar och växer från våra erfarenheter och fortsätter att gå framåt.


PS: Människor är inte deras handlingar och beteenden, DE ÄR MÄNNISKOR!

12 visningar